Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat
Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat
Przygotowanie
- Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno
- Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony
- Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię
- Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi
- Ustawiamy minimalny płomień
- Przykrywamy garnek pokrywką
- Dusimy przez 2 godz.
- Co 15 min obracamy mięso na drugą stronę
- W tak zwanym między czasie gotujemy kasze jaglaną oraz przygotowujemy sałatkę
- Rozkładamy na talerzu rukolę, roszponkę i sałatę
- Polewamy sosem vinaigrette
- Obok sałatki kładziemy porcję kaszy, na nią mięso i polewamy tłuszczem, który się wytopił z mięsa
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego oraz pomidorków koktajlowych.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych sałat.
Autor
Lista składników
- Gęsina pierś (380 g)
- Kasza jaglana (100 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Sałata karbowana (20 g)
- Sałata roszponka (12 g)
- Rukola (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.