Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie
Komosa ryżowa z warzywami – orientalnie
Przygotowanie
- Komosę gotujemy zgodnie z etykietą
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym
- Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy
- Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę
- Dodajemy mleko kokosowe
- Cukinię kroimy w półkrążki lub kostki i dodajemy wraz z fasolką na patelnię
- Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patelnię
- Dusimy wszystko do miękkości
- Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowaną komosę
- Mieszamy wszystkie składniki i podajemy na talerzu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Pomidor koktajlowy (250 g)
- Fasola szparagowa żółta (świeża) (150 g)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Cebula (105 g)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Garam masala (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.