Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami
Komosa ryżowa z dynią, pieczarkami i warzywami
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Komosę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Pieczarki kroimy w plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Cytrynę kroimy w ćwiartki
- Wszystkie składniki układamy na talerzu, tak jak na załączonym obrazku i posypujemy przyprawami oraz sezamem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia komosy ryżowej.
Autor
Lista składników
- Komosa ryżowa biała (100 g)
- Dynia (100 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Cytryna (10 g)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sezam czarny (5 g)
- Sezam biały (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.