Komosa ryżowa na mleku roślinnym
Komosa ryżowa na mleku roślinnym
Przygotowanie
- Wiórki kokosowe prażymy w garnku na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
- Następnie przesypujemy wiórki do miski i odstawiamy do ostygnięcia
- Do tego samego garnka wlewamy mleko, wsypujemy komosę i chia, dodajemy syrop i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż komosa zmięknie, a cały płyn zostanie wchłonięty)
- Komosę posypujemy wiórkami
- Do komosy możesz dodać ulubione owoce np. brzoskwinię i borówki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z komosą.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (500 ml)
- Komosa ryżowa biała (200 g)
- Syrop klonowy (80 g)
- Wiórki kokosowe (45 g)
- Chia – nasiona (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.