Komosa ryżowa na mleku kokosowym
Komosa ryżowa na mleku kokosowym
Przygotowanie
- W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając
- Wiórki odstawiamy do wystudzenia
- Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia
- Po zagotowaniu zmniejszamy ogień pod garnkiem i przykrywamy go pokrywką.
- Całość gotujemy 15-20 minut do momentu, aż komosa zmięknie i płyn zostanie wchłonięty.
- Przed podaniem mielimy nasiona chia i posypujemy komosę.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (230 ml)
- Woda (200 ml)
- Komosa ryżowa biała (180 g)
- Syrop klonowy (50 g)
- Wiórki kokosowe (45 g)
- Chia – nasiona (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.