fbpx
logo
Szukaj
open close

Kolorowe roladki z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3ef7b434-28df-4623-99e4-1f708b421f44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowe roladki z kurczaka

Przygotowanie

  • Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem na grubość ok. 0,5 cm
  • Następnie każdy kawałek mięsa posypujemy przyprawami (oregano i pieprzem) z obu stron
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę)
  • Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie ściągamy paprykę z patelni łyżką cedzakową
  • Do miski z serem dodajemy połowę papryki i mieszamy, a następnie nakładamy mieszankę na środek każdego filetu
  • Filety zawijamy wzdłuż przykrywając nadzienie i spinamy wykałaczką
  • Na patelni ponownie rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy roladki i smażymy przez ok. 4 minuty z każdej strony (do momentu, aż się zarumienią)
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy mięso przez ok. 7-10 minut, co jakiś czas obracając
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałą paprykę i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy ocet i mieszamy
  • Mięso nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (300 g)
  • Pomidor suszony (80 g)
  • Ser Mozzarella (60 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Ser żółty (25 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na (…)

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie (…)

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu faszerowana kapustą i sarną

Kapusta: Zaczynamy od wstawienia kapusty Najpierw wykładamy po trochu na desce i kroimy nożem żeby nie było długich „nici” Pokrojoną (…)

WIĘCEJ >