fbpx
Szukaj
open close

Kolorowa sałatka z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cef8c2b5b-a3da-4c57-beae-f56d602352d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kolorowa sałatka z makaronem

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Cukinię kroimy w cienkie plasterki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie słupki
  • Paprykę kroimy w paski
  • Do miski wlewamy tłuszcz, wrzucamy czosnek, cukinię, szparagi, cebulę oraz pomidorki i mieszamy
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Wrzucamy warzywa z tłuszczem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Następnie przenosimy paprykę do miski z warzywami
  • Dodajemy makaron i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy jogurt, dodajemy pastę i dokładnie mieszamy
  • Sos dodajemy do miski z warzywami i makaronem i ponownie całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Ogórek długi (40 g)
  • Ser feta (25 g)
  • Oliwki czarne (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryżowa sałatka z pieczonymi warzywami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z serem pleśniowym lazur

Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem Podajemy

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – jesień

Wszystkie owoce umyć Ze śliwek usunąć pestkę, pokroić kostkę Gruszkę pokroić w kostkę Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki Wymieszać (…)

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy (…)

WIĘCEJ >