fbpx
Szukaj
open close

Kokosowy makaron z jagodami i płatkami migdałów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb62bd840-2bb0-4a02-bd9e-27bf7b1f45a4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowy makaron z jagodami i płatkami migdałów

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Do osobnego garnka wlewamy mleko, dodajemy jagody ze słodzikiem i gotujemy przez ok. 5-10 minut
  • Do garnka z jagodami dodajemy makaron i mieszamy
  • Makaron przenosimy do miski i dekorujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z ryżem i dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ryż basmati (130 g)
  • Jagoda leśna (100 g)
  • Śmietanka kokosowa (60 g)
  • Erytrol (10 g)
  • Płatki migdałowe (10 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Egipski ryż z pistacjami i rodzynkami

Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut Dodajemy skórkę z (…)

WIĘCEJ >

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Chili i zieleninę (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy z krewetkami i warzywami

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Ryż z dynią i jabłkiem

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >

Ryż zapiekany z truskawkami

Włączamy piekarnik na opcję grzania „góra-dół” na 180 st. C. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż zalecane na opakowaniu. Truskawki (…)

WIĘCEJ >