Kokosowy dorsz
Kokosowy dorsz
Przygotowanie
- Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
- Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
- Masę odstawiamy na około 10 minut
- Na patelni rozgrzewamy masło
- Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
- Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
- W tym czasie obieramy pietruszkę
- Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
- Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
- Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (180 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Wiórki kokosowe (18 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.