Kokosowy budyń z pietruszki
Kokosowy budyń z pietruszki
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy słodzik, ziarenka laski wanilii oraz białko i całość dokładnie blendujemy
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w ćwiartki
- Budyń przenosimy do miski i posypujemy wiórkami kokosowymi oraz truskawkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia budyniu.
Budyń możemy opcjonalnie posypać cynamonem.
Autor
Lista składników
- Pietruszka korzeń (200 g)
- Mleko kokosowe (180 ml)
- Truskawka (100 g)
- Białko mleczne o smaku czekoladowym (30 g)
- Wiórki kokosowe (5 g)
- Erytrol (5 g)
- Wanilia – laska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.