Kokosowe pierniczki
Kokosowe pierniczki
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (poza mąką) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Na blachę nakładamy łyżeczką porcję ciasta w odstępach
- Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 12-14 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 pierniczki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Syrop klonowy (160 g)
- Cukier trzcinowy (110 g)
- Mąka kokosowa (100 g)
- Masło (80 g)
- Imbir w proszku (3 g)
- Cynamon mielony (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Goździk mielony (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.