Kokosowe muffinki z kruszonką
Kokosowe muffinki z kruszonką
Przygotowanie
Kruszonka
- Tłuszcz powinien być miękki
- Orzechy drobno siekamy
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy na konsystencję kruszonki i odstawiamy
Ciasto
- Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy miód i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona i sól) i całość dokładnie miksujemy
- Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i całość dokładnie ugniatamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Do foremek wylewamy masę, wierzch posypujemy kruszonką i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Autor
Lista składników
Kruszonka
- Orzech włoski (55 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Masło (15 g)
- Cynamon mielony (0.5 g)
Ciasto
- Jajo kurze (153 g)
- Miód lipowy (90 g)
- Mleko kokosowe (60 ml)
- Mąka kokosowa (30 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Wanilia – laska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.