Kokosowe krakersy cebulowo-serowe
Kokosowe krakersy cebulowo-serowe
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Do miski dodajemy mąkę migdałową, tłuszcz i przyprawy (sól i cebulę), wybijamy jaja i całość dokładnie miksujemy
- Dodajemy mąkę kokosową i ugniatamy ręcznie przez ok. 2-3 minuty
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Z masy formujemy kulki o wielkości ok. 2,5 cm, kładziemy na blachę i rozpłaszczamy tak, aby miały średnicę ok. 5-6 cm
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 krakersy.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Ser żółty (240 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Masło (60 g)
- Mąka migdałowa (55 g)
- Cebula granulowana (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.