Kokosowe ciastka kruche
Kokosowe ciastka kruche
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski przelewamy tłuszcz, wybijamy jaja, dodajemy miód i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie miksujemy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
- Wszystkie składniki razem ze sobą mieszamy, aż nie będzie żadnych grudek
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
- Foremki smarujemy tłuszczem
- Do foremek przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
- Ciastka możemy podawać z dodatkiem bitej śmietany i owoców np. truskawek
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciastek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Miód lipowy (72 g)
- Masło (45 g)
- Mąka kokosowa (35 g)
- Proszek do pieczenia (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Wanilia – laska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.