Kokosowe ciasteczka z masłem orzechowym
Kokosowe ciasteczka z masłem orzechowym
Przygotowanie
- Orzechy grubo siekamy i wrzucamy do miski
- Do miski dodajemy masło orzechowe, cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą i ponownie dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Na blachę nakładamy porcję ciasta w odstępach ok. 2,5 cm
- Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 3 ciasteczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Masło orzechowe (z samych orzechów) (240 g)
- Cukier trzcinowy (225 g)
- Jajo kurze (204 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Orzech ziemny (50 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.