Kokosowe ciasteczka z czekoladą
Kokosowe ciasteczka z czekoladą
Przygotowanie
- Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie mieszamy
- Czekoladę łamiemy na kawałki, a następnie drobniej siekamy
- Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy wiórki kokosowe i czekoladę, a następnie całość dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C
- Blachę smarujemy tłuszczem
- Na blachę nakładamy porcję masy w odstępach ok. 2,5 cm
- Następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 14-15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 ciasteczka.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinków.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Cukier trzcinowy (150 g)
- Wiórki kokosowe (135 g)
- Mąka kokosowa (130 g)
- Masło (120 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (90 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.