Kokosowe bułeczki „Popover”
Kokosowe bułeczki „Popover”
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C
- Do miski wybijamy jaja, przesiewamy przez sitko mąki, dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie miksujemy
- Foremki na muffiny smarujemy tłuszczem
- Następnie do foremek przelewamy masę do 2/3 wysokości
- Foremki wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Gotowe bułeczki podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bułeczek.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Mąka kukurydziana (36 g)
- Mąka kokosowa (24 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.