Kokosowa karkówka z warzywami
Kokosowa karkówka z warzywami
Przygotowanie
- Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski
- Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli
- Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc)
- Rozgrzewamy patelnię
- Smażymy mięso z warzywami przez kilka minut, następnie podlewamy odrobiną wody
- Po 10 minutach dodajemy tahini i mieszamy
- Możemy dodać odrobinę wody
- Po 5 minutach danie jest gotowe
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (180 g)
- Cukinia zielona (150 g)
- Woda (50 ml)
- Marchew (45 g)
- Tahini (25 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.