Kokosanki z kaszy jaglanej
Kokosanki z kaszy jaglanej
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kurkumy.
- Po ugotowaniu dodajemy mielone orzechy, a garnek z kaszą owijamy ręcznikiem i wkładamy w kołdrę albo koc.
- Po minimum dwóch godzinach kaszę wykładamy na formę, formujemy blat o wysokości ok. 1 cm, po czym wykrawamy z niego małe prostokąty, które maczamy w rozpuszczonej czekoladzie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
- Odstawiamy do zastygnięcia.
- Warto schłodzić w lodówce.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (300 ml)
- Kasza jaglana (150 g)
- Orzech włoski (60 g)
- Wiórki kokosowe (50 g)
- Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
- Cukier trzcinowy (10 g)
- Wanilia – ekstrakt (5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.