Kokosanki
Kokosanki
Przygotowanie
- Białka ubijamy na sztywno
- Dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż powstanie sztywny krem
- Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 160 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier nakładamy łyżką porcję masy w odstępach
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 12-13 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wiórki kokosowe (150 g)
- Cukier trzcinowy (100 g)
- Jajo białko (60 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.