Kofta egipska
Kofta egipska
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki (tłuszcz powinien być płynny) i całość razem dokładnie mieszamy
- Miskę przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 8 godz. (na całą noc)
- Z masy mięsnej formujemy wrzecionowate kotlety i nabijamy je na patyki do szaszłyków
- Rozgrzewamy grill
- Na rozgrzany grill kładziemy koftę i grillujemy przez ok. 10 minut z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (800 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Bułka tarta (40 g)
- Masło (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Czosnek (5 g)
- Cynamon mielony (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.