fbpx
logo
Szukaj
open close

Kociołek z dynią i karkówką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c539be451-e2a2-4612-94dd-b31972f58d86
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kociołek z dynią i karkówką

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Warzywa, mięso oraz pieczarki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
  • Do naczynia dolewamy wodę i wstawiamy do piekarnika na ok. 1,5 godz.
  • Po tym czasie sprawdzamy czy mięso i dynia są miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem dyni lub karkówki.

Danie możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. natką pietruszki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (170 g)
  • Wieprzowina karkówka (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Kurkuma w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z dynią piżmową

Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Podsmażamy 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dynię kroimy (…)

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >