Kociołek z dynią i karkówką
Kociołek z dynią i karkówką
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm x 2 cm
- Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- Mięso kroimy w kostkę
- Pieczarki kroimy w ćwiartki
- Warzywa, mięso oraz pieczarki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawami, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy
- Do naczynia dolewamy wodę i wstawiamy do piekarnika na ok. 1,5 godz.
- Po tym czasie sprawdzamy czy mięso i dynia są miękkie, jeśli nie – pieczemy jeszcze przez ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem dyni lub karkówki.
Danie możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. natką pietruszki.
Autor
Lista składników
- Marchew (170 g)
- Wieprzowina karkówka (150 g)
- Pieczarka (świeża) (80 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Kurkuma w proszku (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.