fbpx
Szukaj
open close

Kobler brzoskwiniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb66f5aff-2669-4799-a1a4-4f80a1f44282
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kobler brzoskwiniowy

Przygotowanie

Nadzienie brzoskwiniowe

  • Brzoskwinie kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
  • W rondlu mieszamy mąkę z przyprawami i wodą, doprowadzamy do wrzenia i mieszamy do momentu, aż zgęstnieję
  • Dodajemy brzoskwinie, mieszamy i gotujemy do czasu, aż brzoskwinie będą gorące, a płyn gęsty
  • Zawartość rondla przelewamy do naczynia żaroodpornego

Ciasto na wierzch

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier oraz przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z masą, dodajemy proszek do pieczenia i całość dokładnie ubijamy do momentu, aż nie będzie w niej żadnych grudek (ciasto będzie rzadkie)
  • Masę wylewamy równomiernie na owoce i wkładamy do piekarnika na ok. 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów z brzoskwiniami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

Nadzienie brzoskwiniowe

  • Brzoskwinia (680 g)
  • Woda (125 ml)
  • Mąka kukurydziana (24 g)
  • Cynamon mielony (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)

Ciasto na wierzch

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Masło (60 g)
  • Cukier trzcinowy (50 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Klasyczna melba brzoskwiniowa

Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy Do wrzącej wody wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Brzoskwiniowo-malinowe frappé

Brzoskwinię kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy owoce w cienkie plasterki Wszystkie owoce wkładamy do zamrażarki na ok. 30 (…)

WIĘCEJ >

Morelowy przysmak

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, dolewamy syrop z moreli, dodajemy owoce i mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Deser morelowo-migdałowy

Herbatniki kroimy w kostkę Płatki migdałowe prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty Owoce odsączamy z syropu (syrop zostawiamy) Do (…)

WIĘCEJ >

Brzoskwinie z masą migdałową

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Brzoskwinię kroimy na pół i usuwamy pestki Następnie układamy owoce na blasze do (…)

WIĘCEJ >