Kluski kukurydziane
Kluski kukurydziane
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli
- Wsypujemy kaszę i gotujemy przez ok. 30-40 minut
- Na patelni roztapiamy tłuszcz
- Wsypujemy bułkę tartą i smażymy do zarumienienia
- Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką na talerz tworząc kluski i posypujemy bułką tartą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kasza kukurydziana (300 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.