Klopsy z warzywami
Klopsy z warzywami
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Do miski wkładamy mięso, wybijamy jajo, dodajemy cebulę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Z masy mięsnej formujemy małe pulpety
- W garnku zagotowujemy wodę
- Do gotującej się wody wkładamy pulpeciki i gotujemy przez ok. 10-12 minut
- Pomidorki kroimy na pół
- Paprykę kroimy w paski
- Ogórka kroimy w plastry
- Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w krążki
- Wszystkie warzywa układamy na talerzach i polewamy tłuszczem, a na wierzch kładziemy pulpety
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina mięso mielone (500 g)
- Pomidor koktajlowy (240 g)
- Papryka czerwona (230 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Sałata karbowana (80 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Cebula (50 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Zioła prowansalskie (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.