Klops z warzywami
Klops z warzywami
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Paprykę, szpinak i seler drobno siekamy (z papryki usuwamy pestki)
- Pomidory przelewamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
- Do miski przesiewamy przez sitko mąką, wybijamy jaja, dodajemy pozostałe składniki (połowę sosu zostawiamy) i całość dokładnie mieszamy
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
- Masę przenosimy do formy w kształcie bochenka, na wierzch wylewamy pozostały sos i wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia klopsa.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (455 g)
- Pomidor w puszce (455 g)
- Jajo kurze (204 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Cebula (105 g)
- Szpinak (100 g)
- Mąka kokosowa (65 g)
- Seler naciowy (45 g)
- Sól kłodawska (4.5 g)
- Pieprz kajeński (1.5 g)
- Cebula granulowana (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.