Kleisty ryż z mango
Kleisty ryż z mango
Przygotowanie
- Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta.
- Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą.
- Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
- Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem.
- Mleko kokosowe wymieszać z miodem i ryżem.
- Podawać z gęstą śmietanką kokosową i mango.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z owocami.
Autor
Lista składników
- Mango (140 g)
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Woda (125 ml)
- Ryż jaśminowy (60 g)
- Miód lipowy (24 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.