Klasyczne burgery z indyka
Klasyczne burgery z indyka
Przygotowanie
- Szczypiorek siekamy
- Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy
- Następnie dzielimy masę na części i formujemy kulę o średnicy ok. 7-8 cm, po czym lekko spłaszczamy, aby otrzymać burgery o grubości ok. 1 cm
- Burgery wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy burgery i smażymy przez ok. 5-6 minut z każdej strony
- Burgery możesz podawać np. z dodatkiem frytek i sałatki z ulubionych warzyw
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z indykiem.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (455 g)
- Bułka tarta (30 g)
- Jajo białko (30 g)
- Sos sojowy (20 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Oregano suszone (6 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.