Klasyczna melba brzoskwiniowa
Klasyczna melba brzoskwiniowa
Przygotowanie
- Brzoskwinię obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki
- Do rondla wsypujemy cukier, wlewamy wodę i zagotowujemy
- Do wrzącej wody wkładamy brzoskwinie, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 20 minut, aby owoce zmiękły
- Po tym czasie odstawiamy rondel do ostygnięcia
- Do osobnego rondla wrzucamy maliny, dodajemy dżem, wsypujemy cukier puder i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
- Następnie przecieramy maliny przez sitko i odstawiamy do ostygnięcia
- Do pucharków wkładamy brzoskwinie, na wierzch nakładamy lody i polewamy sosem malinowo-truskawkowym
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Lody waniliowe (500 g)
- Woda (500 ml)
- Brzoskwinia (320 g)
- Malina (150 g)
- Dżem truskawkowy niskosłodzony (60 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.