Kisiel z rabarbaru
Kisiel z rabarbaru
Przygotowanie
- Rabarbar dokładnie myjemy i kroimy na kawałki
- Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy wodą (6/7 ilości) i gotujemy przez ok. 15 minut
- Po tym czasie przelewamy sok z łodygami przez sitko do osobnego garnka (przecieramy jak najwięcej soku i musu, a gęstą papkę wyrzucamy)
- Garnek stawiamy na kuchenkę i dodajemy do niego słodzik
- Pozostałą wodę mieszamy z mąką i dokładnie mieszamy
- Następnie wlewamy wodę z mąką do gotującej się masy i mieszamy do momentu, aż zgęstnieje
- Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.
Autor
Lista składników
- Woda (700 ml)
- Rabarbar (500 g)
- Mąka ziemniaczana (36 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.