Kisiel z malinami
Kisiel z malinami
Przygotowanie
- Maliny dokładnie myjemy, odsączamy i wkładamy do rondla
- Dodajemy słodzik, dolewamy sok z cytryny i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut (na małym ogniu)
- Następnie wlewamy do rondla 3/4 ilości wody i mieszamy
- Pozostałą wodę dokładnie mieszamy z mąką, wlewamy do rondla i mieszamy do momentu, aż kisiel zgęstnieje
- Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Malina (120 g)
- Mąka ziemniaczana (24 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Sok z cytryny (bio) (20 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.