fbpx
Szukaj
open close

Kisiel malinowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c70d14fc3-0597-4fc7-8f00-e8e134a73127
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kisiel malinowy

Przygotowanie

  • Mniej niż połowę malin wkładamy do lodówki
  • Mąkę mieszamy z zimną wodą (1/11 ilości)
  • Do rondla wlewamy pozostałą wodę i sok z cytryny, wsypujemy słodzik i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż się rozpuści
  • Następnie zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia, po czym odkładamy do ostygnięcia
  • Pozostałe maliny wkładamy do blendera, dolewamy syrop i całość blendujemy przez ok. 2-3 minuty
  • Następnie powstały mus przecedzamy przez sitko do rondla
  • Do musu dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 1-2 minuty (do zgęstnienia)
  • Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięty kisiel wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kisielów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Malina (600 g)
  • Woda (110 ml)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Sok z cytryny (bio) (36 ml)
  • Mąka ziemniaczana (18 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Lodówka, Pucharki do deserów, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kisiel cytrynowy

Cytryny dokładnie szorujemy, kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Do rondla wlewamy 3/4 ilości wody i dodajemy słodzik (…)

WIĘCEJ >

Kisiel gruszkowy

Gruszki dokładnie myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne Następnie kroimy gruszki w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z jeżynami

Jeżyny dokładnie myjemy, odsączamy i przenosimy do rondla Dolewamy wodę (2/3 ilości), dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 5 minut (…)

WIĘCEJ >

Kisiel jabłkowy

Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Kisiel bananowy

Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do (…)

WIĘCEJ >