Kisiel bananowy
Kisiel bananowy
Przygotowanie
- Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla
- Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do rondla z sokiem
- Do rondla wsypujemy słodzik, wlewamy połowę wody i kładziemy rondel na średni ogień
- Po ok. 5 minutach zmniejszamy ogień na mały
- Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy
- Cały czas mieszając, wlewamy wodę z mąką do rondla
- Kisiel mieszamy do momentu, aż się ponownie zagotuję i zgęstnieję
- Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Banan (240 g)
- Sok z cytryny (bio) (30 ml)
- Mąka ziemniaczana (24 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.