Kiełki soi po chińsku
Kiełki soi po chińsku
Przygotowanie
- Wszystkie warzywa dokładnie oczyszczamy i myjemy, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym
- Grzyby kroimy w słupki
- Paprykę kroimy w drobną kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki (szczypiorek odkładamy)
- Brokuły rozdzielamy na różyczki
- Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej z makadamia)
- Wrzucamy paprykę z cebulą, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy grzyby z brokułami i cały czas mieszając, smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy kiełki i sosy, mieszamy i smażymy na dużym ogniu przez ok. 1-2 minuty, potrząsając patelnią
- Zawartość patelni przenosimy do miski, skrapiamy tłuszczem (olejem sezamowym) i dekorujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kiełkami.
Autor
Lista składników
- Kiełki soi (350 g)
- Pieczarka (świeża) (80 g)
- Brokuł (80 g)
- Cebula dymka (60 g)
- Papryka czerwona (40 g)
- Sos sojowy (20 g)
- Olej z makadamia ekologiczny (10 ml)
- Sos ostrygowy (10 g)
- Olej sezamowy ekologiczny (2.5 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.