Kiełbaski z indyka z estragonem
Kiełbaski z indyka z estragonem
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy mięso, bułkę i przyprawy (zioła prowansalskie i sól), wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Z masy mięsnej formujemy kiełbaski o długości ok. 10 cm i przenosimy na papier
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 10 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem mięsa z indyka.
Autor
Lista składników
- Indyk mięso mielone (500 g)
- Bułka tarta (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Zioła prowansalskie (3 g)
- Estragon (świeży) (3 g)
- Sól morska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.