Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Kiełbasa z grilla z brukselką i sałatką z awokado
Przygotowanie
- Kiełbasę ponacinać nożem na skos
- Rozgrzać na patelni tłuszcz
- Smażyć kiełbasę na patelni grillowej na średnim ogniu przez 5 minut
- Obracamy kiełbasę na druga stronę i dorzucamy ugotowaną brukselkę
- Pomidory, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry
- Na talerzu układamy sałatę i na niej pokrojone warzywa
- Polewamy sosem
- Obok nakładamy kiełbasę z brukselką
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie używamy pieprzu czarnego, pomidorów, a sos przyrządzamy bez dodatku musztardy. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie sosów vinaigrette oraz kiełbasy śląskiej w nieco inny sposób.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Pomidor (160 g)
- Brukselka (100 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.