fbpx
Szukaj
open close

Ketchup z papryki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41cb36d6-9306-4b29-8ad5-442028878b60
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ketchup z papryki

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasiennie i mielimy standardowym sitku do miski
  • Z papryki odlewamy połowę soku
  • Dodajemy tłuszcz, sól oraz cukier i całość dokładnie mieszamy
  • Zawartość miski przenosimy do garnka i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet, przecier oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Następnie gotowy ketchup przelewamy do słoików i odwracamy do góry dnem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia majonezów i musztardy.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 130
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (3000 g)
  • Przecier pomidorowy (400 g)
  • Cukier trzcinowy (330 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (215 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (105 ml)
  • Sól kłodawska (18 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Zioła prowansalskie (10 g)
  • Bazylia suszona (6 g)
  • Pieprz kajeński (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowa żółta musztarda

Mąkę z gorczycy mieszamy z przyprawami i zalewamy wodą, miksujemy blenderem Ustawiamy na najmniejszym ogniu i gotujemy do momentu aż (…)

WIĘCEJ >

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do (…)

WIĘCEJ >

Majonez z kalafiora

Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem. Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około (…)

WIĘCEJ >

Domowa musztarda

Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje. Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do (…)

WIĘCEJ >

Majonez

Bierzemy miskę Kładziemy do niej żółtko, musztardę i ocet Zaczynamy mieszać rózgą Musimy dokładnie rozmieszać Zaczynamy dodawać cienkim strumieniem olej (…)

WIĘCEJ >