Kebab wołowy
Kebab wołowy
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy, wrzucamy do blendera i blendujemy
- Do miski przenosimy zawartość blendera, dodajemy mięso oraz wszystkie przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Miskę z mięsem wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.
- Ze schłodzonej masy formujemy na patykach do szaszłyków podłużne kebaby, nacieramy tłuszczem (płynnym) i pieczemy na grillu przez ok. 10-15 minut z każdej strony
- Kebaby możemy podawać z chebkiem pita lub ryżem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kebabów.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (600 g)
- Cebula (105 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (10 g)
- Cząber suszony (3 g)
- Kolendra (ziele) suszona (3 g)
- Majeranek suszony (3 g)
- Rozmaryn suszony (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
- Chili w proszku (1.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.