Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna
Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna
Przygotowanie
- Włączamy ekspres
- W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy)
- Robimy espresso
- Nagrzewamy dyszę do spieniania
- Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem
- Wlewamy spienione mleko do szklanki
- Z góry małym strumieniem wlewamy kawę
Rady dietetyka
Możesz zrobić własne mleko kokosowe, przepis znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Jeśli kupujesz mleko „gotowe” w sklepie, czytaj etykiety. Zwracaj uwagę na to, aby miało min. 20% tłuszczu kokosowego.
Nie polecamy kawy rozpuszczalnej. Możesz zrobić kawę w ekspresie, kawiarce lub tzw. „polską po turecku” – zalewajkę.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Kawa (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.