Kaszotto grzybowe z pieczarkami
Kaszotto grzybowe z pieczarkami
Przygotowanie
- Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą
- Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą
- Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy
- Grzyby oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Dodajemy grzyby, smażymy około 3-4 minuty
- Wlewamy wodę i dusimy przez 3-4 minuty
- Dodajemy kaszę oraz przyprawy i dusimy około 2-3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszotto.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Woda (50 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.