Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami
Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami
Przygotowanie
- Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min)
- Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min
- Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce
- Smażymy na rozgrzanym smalcu 3-4 min
- Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (150 g)
- Kaszanka gryczana (150 g)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.