Kasza, kurczak, ryż i dynia
Kasza, kurczak, ryż i dynia
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Kaszę i ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Do miski wlewamy tłuszcz, wsypujemy przyprawy i mieszamy
- Do miski z tłuszczem wkładamy kawałki mięsa i dokładnie obtaczamy każdy kawałek
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy kawałki mięsa i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
- Dynię, kaszę, ryż oraz mięso wkładamy do miski i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (150 g)
- Dynia (100 g)
- Kasza jaglana (50 g)
- Ryż basmati (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.