Kasza jaglana z warzywami
Kasza jaglana z warzywami
Przygotowanie
- Pora i marchewkę kroimy w paski
- Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa
- Dusimy kilka min na średnim ogniu
- Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny
- Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut
- Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 10 minut, żeby kasza napęczniała
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z dodatkiem kaszy jaglanej.
Do wykonania tego przepisu możesz użyć dowolnych, ulubionych warzyw.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (250 ml)
- Marchew (90 g)
- Kasza jaglana (80 g)
- Por (70 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.