Kasza jaglana z cukinią
Kasza jaglana z cukinią
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Cukinię kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cukinię i podsmażamy przez ok. 4-6 minut
- Dodajemy kaszę oraz przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy jaglanej.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Kasza jaglana (100 g)
- Masło (15 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.