Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią
Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią
Przygotowanie
- Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku
- Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie)
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w półksiężyce
- Na patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem, podsmażamy 2 min
- Cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podsmażamy 2 min
- Pieczarki kroimy w plastry i dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy
- Posypujemy posiekaną pietruszką
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Kasza gryczana niepalona (150 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cebula (50 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.