Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak
Kasza gryczana, awokado, jajo, szpinak
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo)
- Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu układamy szpinak, a na nim pozostałe składniki i całość skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje podania kaszy gryczanej.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (100 g)
- Awokado (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Szpinak (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.