Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Karkówka z jelenia duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru
Przygotowanie
- Karkówkę solimy i pieprzymy
- Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”)
- Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem
- Kładziemy na dnie wolnowaru
- Na wierzchu kładziemy mięso
- Przykrywamy pokrywką i włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję „Low”
Rady dietetyka
Jeśli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie używaj pieprzu czarnego.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Lista składników
- Jelenina karkówka (400 g)
- Kapusta kiszona (220 g)
- Cebula (105 g)
- Podgrzybek (świeży) (65 g)
- Borowik (świeży) (60 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.