Karkówka z chipsami nori
Karkówka z chipsami nori
Przygotowanie
- Ustawiamy piekarnik na temp. 180 st. C
- Płatki nori targamy na kawałki, układamy na talerzu i posypujemy przyprawami oraz płatkami drożdżowymi
- Staramy się pokryć równomiernie każdy kawałek nori
- Następnie układamy je na płasko na papierze do pieczenia
- Wkładamy do piekarnika
- Karkówkę kroimy na małe kawałki i solimy
- Grillujemy na patelni grillowej przez około 15 minut
- Gdy karkówka jest gotowa, wyjmujemy chipsy z piekarnika i podajemy wszystko razem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (180 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Nori (6 g)
- Płatki drożdżowe (5 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.