Karkówka smażona z pietruszką i chili
Karkówka smażona z pietruszką i chili
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry
- Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę
- Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami
- Dodajemy przyprawy
- Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia karkówki)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania karkówki.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina karkówka (180 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Chili (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
- Kmin rzymski (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.