Karczek z grilla
Karczek z grilla
Przygotowanie
Marynata
- Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do miski
- Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
Karczek z grilla
- Mięso dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 1-1,5 cm
- Plastry mięsa wkładamy do marynaty i odstawiamy na min. 3 godz. (a najlepiej na całą noc)
- Po tym czasie delikatnie odsączamy plastry mięsa z marynaty, kładziemy na rozgrzany grill i grillujemy przez ok. 6-10 minut
- Podczas grillowania możemy plastry mięsa skrapiać pozostałą marynatą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia karkówki na inne sposoby.
Autor
Lista składników
Marynata
- Sos sojowy (60 g)
- Miód lipowy (48 g)
- Czosnek (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Ocet balsamiczny (18 ml)
- Pieprz ziarnisty (3 g)
Karczek z grilla
- Wieprzowina karkówka (1000 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.